16 Ağustos 2008 Cumartesi

Half-Life



Half-Life serisinin ilk oyunu. Türünün en iyi temsilcilerinden biri. Çıktığı zaman oyun dünyasını sarsan bir oyundu Half-Life. İnternet kafelerin insan akınına uğramasının en büyük sebebiydi. Single Player modu gayet uzun ve tatmin edici bir oyun ayrıca multi player modu da insanları yıllarca bilgisayar başına kitlemiştir. Oyunun esas oğlanı Gordon Freeman'dır. Freeman Black Mesa tesislerinde araştırmacı olarak çalışan bir bilim adamıdır. Her gün rutin olarak geçirdiği teleferik yolculuğunun ardından işe koyulan Freeman , HEV süitini giyerek deney bölgesinin yolunu tutmuştur. Deney başta gayet normal ilerler , güvenli kabinden konuşan bilim adamı Gordon'a talimatlar verip onu yönlendiriyordu. En sonunda Gordon makineyi çalıştırdı , makine hazır olduğunda ışınlanmak üzere el arabası tarzı bir aletle kristal'i ışınların ortasına sürdü. Fakat yolunda gitmeyen birşeyler vardı ve deneyde bir problem oldu , yaşanan patlamaların ardından Dünya ve Xen arası bir kapı açıldı , kapıdan içeri giren Xen güçleri tüm Black Mesa tesisini ele geçirdi. Patlamanın ardından Gordon ortaya çıkan enerjinin nekadar büyük olduğuna şahit oldu , neredeyse tüm bilim adamları ölmüştü , sağ olanların çoğu çıldırmış ve ağır yaralıydı. Etraf cehenneme dönmüştü adeta , yıkılan sütunlar , patlayan bilgisayarlar , head crabların hedefi olan bilim adamları , zombilerle başa çıkmaya çalışan güvenlik görevlileri ve askerler. Gordon'un düşmanları sadece kontrol edilen Xen'li yaratıklar değildi , bütüm tesisi ve görgü tanıklarını yok etmek için oraya yollanan askerler ve usta suikastçi olan black-opslardı. Xen'li yaratıklar Gordon ve Askerlerle savaşıyordu , askerler Gordon ve Xen'lilerle , Gordon da aynı şekilde herkesle uğraşıyordu. Tek sorun yaratıklar değildi , elektirik kaçakları , patlamalar , toksik atıklar da Gordon'un başına çok bela oluyorlardı. Gordon tüm bu düşmanlarla savaşırken bazı olaylar olur ve Gordon Xen'li yaratıkları kontrol eden yaratığı yok etmek için Xen boyutuna geçer , buraya ilk gelen kişi Gordon değildir , yerde HEV süitli cesetler vardır. Gordon kararlılığını yitirmeden yoluna devam etmiştir , çeşitli yaratıklarla dolu Xen boyutunda hayatta kalarak Xen'li yaratıkları kontrol eden asıl yaratığın karşısına çıkar , Nhiliant psişik güçleri olan , koca kafalı , boyutlar ve mekan arasında kapılar açabilen bir yaratıkdır. Gordon'u farklı mekanlara ışınlayarak ondan kurtulmaya çalışmıştır , fakat Gordon Nhiliant'ı yenmeyi başarmış ve Dünya'yı Xen güçlerinden kurtarmıştır. Bunun ardından G-Man ( oyunun gizemli karakteri , hakkında onlarca teori var , kim olduğu gerçekten bilinmiyor ve kendisini boyutlar arasında ışınlıyabiliyor. ) Gordon'u yanına çekerek " Ya bana katıl ya da kazanamayacağın bir savaşa gir. " der ve bir portal açar , portalın içine girersek oyun biter , eğer girmeyi reddedip biraz beklersek etrafımızı saran binlerce Xen'li yaratıkla karşı karşıya kalırız.

2 yorum:

cambeliffland dedi ki...

Titanium Ho's Earrings - TITanium Arts
Buy the baoji titanium TITSIC everquest: titanium edition HOLDING TIPLE POOL SET with ford edge titanium 2021 the TITSIC HOLDING TIPLE POOL apple watch titanium vs aluminum SET for titanium wedding band sets more detail.

Adsız dedi ki...

a603n1kdpsz931 wolf dildo,dog dildo,sex toys,sex dolls,sex chair,couples sexy toys,vibrators,sex chair,dildos e343i1flnor786