17 Ağustos 2008 Pazar

Half-Life 1 Silahları

Crowbar ( Levye )
Oyunda elimize geçen ilk silah. Askerler ve çoğu Xen'li yaratıkla karşı etkili ayrıca kutu kırmak için cephane harcamanıza gerek yok , crowbar ile tüm kutuları kırabilirsiniz. Tavsiyem bu silahı sadece vortigaunt , zombi ve headcrablar üzerinde kullanmanız. Askerlerin kullandığı silahlardan dolayı onlara yaklaşmanız çok zor.



Glock

Oyunda kullandığımız ilk ateşli silah. Pek etkili sayılmaz ama hayat kurtarabilir. Birden fazla zombiye levye ile saldıramazsınız , kafalarına yedikleri 4 mermiden sonra öleceklerdir.Ayrıca silahı otomatik olarak kullanabiliriz. Eğer hızlı ateş etmek istiyorsanız isabet oranından fedakarlık etmeniz gerekir.


.375 Magnum

Oyunun küçük şeytanı. Neredeyse tüm düşmanlara karşı aşırı etkili bir silah. Tahrip gücü çok yüksek.


Tabi bu silahın dez avantajlarıda var.

Dezavantajları : Düşük hız , hedef alma problemi , mermi sayısının çok az olmasıdır.

Assault Shotgun ( Spas 12 )
Assault Shotgun , oyunun etkisiz elemanı gibi dursada yakın dövüşte ölümcül bir silah. Uzaktan etkili değildir fakat yakından tek atışta düşmanınızı öldürebilirsiniz , eğer kalabalık geliyorlarsa ya da düşmanınız çok güçlüyse 2. atış seçeneğini kullanın. Çift mermi atarak düşmanı bertaraf edebilir.




Mp-5
Oyunda en çok kullanacağınız silahlardan biri. 50 mermi kapasiteli otomatik bir silah. Hızı sayesinde başınızı büyük dertlerden.kurtarabilir. Bu silahla yaylım ateşi açabilirsiniz.

Silahın diğer bir özelliği ise bomba atabilir olması , altında ki bomba atıcı ile silaha özel bombaları ateşleyebilirsiniz. Alan etkisi yaratır , patladığı çevredeki yaratık ve kutuları paramparça eder.
Frag Grenade

El bombası , düşmanları , kutu ve tahtaları parçalayabilir.

Bu silahı elinizde fazla tutmamalısınız. Eğer uzun süre elinizde tuttuysanız patlayabilir.
Devamı gelecek.





Hiç yorum yok: